Pjolle Oshun en het ei van de draak 

‘Zijn hier ook draken?’ vraagt Pjolle aarzelend. ‘Ja’, antwoordt Magian. ‘Ze heeft een groot nest in de toren daar. Ze is een een heel verdrietige draak, daarom brult ze zo vaak. Weet je hoe het komt ? Ze wil heel graag een kind. Maar elk door haar gelegd ei valt vroeg of laat kapot hier vlakbij. dat doet de wind’.

In een park past Pjolle op een groot rood ei. het ei van de draak die brullend rondloopt door de stad. Magian gaat op zoek naar de draak om te vertellen dat ze een ei van haar hebben gevonden met een drakekind er in. het is gevallen op het water en daarom niet kapotgegaan. Voor Pjolle is het heel spannend of Magian wel heelhuids terug zal komen. Magian zoekt intussen naar oplossingen om de draak naar haar ei toe te lokken.

Een voorstelling waarin de kinderen worden uitgenodigd om mee te denken en
te spelen.

Thema: angst en moed, hoe klein toch groot(-s) kan zijn

een theatervoorstelling voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. verschillende
attributen zoals een grote rode bal, een parkbankje, een kist vol spullen
en een accordeon vormen het decor…
Speeltijd: 60 minuten
Ook na deze voorstelling is een dansexpressieworkshop in het kader van het thema en het verhaal een optie. educatief materiaal kan geregeld worden.

De hierboven beschreven kindervoorstellingen komen tot hun recht in kleine theaters, bibliotheken, basisscholen, culturele centra.